Sorg på Lyckorna

Måndagen den 16 juni fick vår älskade Ebba somna in efter en kort tids sjukdom. Den elaka cancern hade satt sig i hennes tarmar och vi fick ta beslutet att låta henne somna in.. Livet blir inte sig likt igen 😥 Sorgen är enorm just nu och saknade total men vi har lyckligtvis kvar henne genom våra  två "småttingar" Foppa och Grynet..
Sov i ro älskade Ebba

Drottningen på Lyckorna

Vår egen "drottningmoder"

Goaste mamman

Hon är verkligen den goaste mamma hundar kan ha 😘
Hon talar om vart "skåpet" ska stå men hon bjuder mer än gärna in till lek..
De har så undebart kul hela flocken o både Foppa o Grynet har mammas förträffliga sätt.. Ja, även deras fäder är ju goa killar så vad annat kan det bli...

Ebba

Ebba

Klubbmästarinna 2010

Ebba har verkligen fått visa hur duktig hon är under älgjaktens första vecka. 6 eftersök blev det och alla klarade hon galant.. Även om vi fick kalla in ställande älgar när vi insåg att vi bara "föste" älgen framför oss. Men det är inget man ska belasta Ebba för.. Hon är ingen ställande hund.. Hon är en spår hund,, Men massa beröm har hon fått av alla jaktlagen.. Framförallt för alla tycker hon är så lugn. Fast vi som känner henne, Tord o jag ser hur hon laddar.. Men hon spåra som en gudinna så vi bara njuter.. Ja så mycket man nu kan njuta när man slåss med grenar, myrar och annat som hundförare.. Ett brutet revben, svullet smalben efter "slagsmål" med en stor gren och svulln händer (granallergiker)🤒 så är matte nöjd ändå.. Ebba har inga skavanker hon inte.. Hon är pigg som en nötkärna..Lördagen den 4 sept blev Ebba återigen klubbmästarinna i viltspår för Labrador Skaraborg.
25 hundar kom till start och Ebba o jag fick en domare i Floby. Rolf Magnusson var så impad av hennes spårning så vi förstod att det skulle bli en bra placering men ...... Vi kollegiumet efteråt så visade det sig att vi skulle bli bland topp 3.. När det sedan blev prisutdelning fick vi svaret:
42 poäng o HP...Toppbetyg på hennes spårning...Å vad glad man blir åt sin underbara tjej..
Ebba blev klubbmästare även 2008 och ifjol 2009 blve hon tvåa.. Så spåra kan hon..

Ebba

Ebba är våra första tik. Hon heter Guamikenis Selma Lagerlöf i stamtavlan och kallas ibland av oss för Fröken Lagerlöf.
Ebba födde hos Rose-Marie o Sanna Petterson i Mörrum den 8 september 2004. Husse Tord fastnade för Ebba direkt och sedan fick vi hjälp av uppfödarna att välja just henne. Hon var den av valparna som följde de vuxna hundarna och vid den tiden som vi hämtade henne hade vi Dino och gamle Charlie härhemma oxå..
Ebba är Svensk Viltspårschampion efter 4 starter på viltspårs ´prov.. Direkt godkänd i anlagsklass sedan 3 st 1:or i öppenklass på raken på mindre än 3 veckor.
Hon är utställd med 1 pris och även MH-testad.
Hon har en 1:a i nkl och sedan en 2:a i öppenklass på jaktprov. Bara två starter.
Hon används flitigt av oss som eftersökshund tillsammans med Dino men får numera vara vår första hund. Hon är en duktig och spårnoga hund.
Den 5 juni 2010 födde Ebba 7 st valpar här. En av dessa hanar ska få stanna kvar hos oss. Mer om valparna på deras sida.

Kommentarer

matte Lotta

Så sant Karl-Erik.. men nu är det ändrat

Karl-Erik

och det blir den 8 istället..

21.08.2010 09:05

21.08.2010 08:31

det var många dagar i september 2004 när Ebba föddes

Senaste kommentaren

31.10 | 18:08

Hej
Nej vi har bara svart och gult på vår kennel

31.10 | 12:29

Hej! Ser i ett svar att ni planerar en valpkull under våren 2023.Finns det chans att det kan bli bruna? vi önskar oss en brun Tik. Vi har i dag en Labradoodle på 7 år.

31.10 | 12:04

Hej
Vi planerar som du ser för en kull våren 2023
Telefonkontakt lr ett möte

30.10 | 19:29

Hej! Jag undrar om ni planerar för någon valpkull våren 2023? Presenterar gärna vår familj mer på telefon eller mail. Mvh Annica

Dela den här sidan