Vi startade vår kennel Labbåslyckorna´s 2010 så vi är en ung kennel. Men vi har haft labrador i vårat hem ända sedan 1992  då vår förste labrador köptes in från kennel Transångens utanför Skara. Även hund nr 2 född 1994 kom därifrån. 1999 köptes en hanhund från kennel LE-Cop´s och 2004 följdes det upp med en tik från kennel Guamikeni´s och hon blev sedan grunden till vår kennel idag.

Lotta har varit aktiv i labradorvärlden sedan 1999 då jag blev sekreterar i Labrador Skaraborg. Året efter valdes jag till ordförande för samma klubb och satt kvar ända tills 2005. Under åren 2003-2004 så fick jag möjligheten att väljas in i Labradorklubben i Sverige som ansvarig för samtliga regioner, då kallade för aktivitetsgrupper. Två fantastiska år då jag fick lära mej massa om styrelsearbete på högts nivå.

Tord har också varit aktiv i Labrador Skaraborg med början 2000. Han blev då jaktansvarig i klubben och innehade den plasten fram tills 2006 då han blev ordförande för samma klubb under 1 år.

Vi har båda startat på jaktprov med våra hundar genom åren men Tord med allra bästa resultat, som elitklass med vår andre labrador Transångens Easy Rider. Numera startar Tord Foppa, Labbåslyckorna´s Abbe och har ett 1:a pris i ökl med honom.

Lotta har varit den som tidigare var aktiv på utställning och vår SE VCH LE-Cop´s Berlioz By Disney hade flera CK på utställning.

Vi håller mycket på med viltspår och det har varit jag, Lotta, som varit den som meriterat våra hundar på viltspår.  Fyra champions har det blivit såhär långt.

Vi anväder våra hundar praktiskt på jakt eftersom vi båda är jägare. Apportering och eftersök är det som vi främst riktat in oss på..

Lotta har gått SKK:S uppfödarutbildning och utbildar sig nu till viltspårsdomare 

 

 

Kennelnamnet kommer från att Tidaholm kallas för Labbås och vår gård heter Lyckorna.. Har man sedan en labrador vad kan då bli mer lämpligt än LABBÅSLYCKORNA´S..